Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rigatoni med italiensk korv

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rigatoni, tjocka pastarör med räfflor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 st italienska färska korvar
  • 2 tsk torkade fänkålsfrön
  • 1 msk färsk timjan eller hälften torkad, hackad
  • 1 dl rödvin
  • 500 g passerade tomater
  • salt och nymalen svartpeppar
  • nyriven parmesan

Så här gör du

  1. Sätt på pastavattnet. Finhacka löken och vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Ta skinnet av korven och hacka innanmätet. Ett enkelt sätt att få ut köttet är att dela korven på längden och dra av köttet med en sked. Lägg det hackade korvköttet i kastrullen och fräs det tillsammans med löken en stund.
  3. Tillsätt fänkålsfrön och timjan. Låt fräsa en stund. Häll i vinet och låt koka in.
  4. Tillsätt tomaterna och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Koka pastan al dente. Häll av den. Blanda pastan med såsen. Servera med nyriven parmesan.