Rigatoni med italiensk korv

Thomas Johansson
Ingredienser
4 portioner
- 500 g rigatoni, tjocka pastarör med räfflor
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 4 st italienska färska korvar
- 2 tsk torkade fänkålsfrön
- 1 msk färsk timjan eller hälften torkad, hackad
- 1 dl rödvin
- 500 g passerade tomater
- salt och nymalen svartpeppar
- nyriven parmesan
Så här gör du
- Sätt på pastavattnet. Finhacka löken och vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
- Ta skinnet av korven och hacka innanmätet. Ett enkelt sätt att få ut köttet är att dela korven på längden och dra av köttet med en sked. Lägg det hackade korvköttet i kastrullen och fräs det tillsammans med löken en stund.
- Tillsätt fänkålsfrön och timjan. Låt fräsa en stund. Häll i vinet och låt koka in.
- Tillsätt tomaterna och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Koka pastan al dente. Häll av den. Blanda pastan med såsen. Servera med nyriven parmesan.

Du kanske även gillar
Populära recept