Ricottasufflé med gömda hallon

ANN LINDBERG
Ingredienser
6 personer
- 4 ägg, gulor och vitor var för sig
- 1 1/2 dl strösocker
- 350 g färsk ricotta
- Knappt 1 dl pistaschnötter
- 2 tsk rivet citronskal
- 2 msk citronsaft
- 1 msk vaniljsocker
- Smör till formar
Fyllning
- 300 g hallon
Så här gör du
- Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Finhacka pistaschnötterna. Tillsätt ricotta, pistaschnötterna, citronskal och saft till äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt vaniljsockret. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i ägguleblandningen. Rör försiktigt så att allt blandas.
- Bottna 6 små ugnsfasta formar med hallon och fyll på ricottasmeten. Grädda på 175 grader i 20-25 minuter tills suffléerna rest sig och fått vacker färg.

Du kanske även gillar
Populära recept