Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ricotta/spenat tortellini med salsiccia, fänkål och tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rödlök, skivad
  • 5 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 orange paprika, strimlad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 350 gram färsk salsiccia, skivad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 brk krossade tomater av märket MUTTI
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • 1 kruka färsk basilika, plockad
  • 100 gram babyspenat
  • 2 pkt färsk tortellini, ricotta/spenat (ca 500 gram)
  • 150 gram parmesan, riven

Så här gör du

  1. Fräs rödlök, vitlök, paprika och fänkål i lite olivolja. Ta i salsiccian och låt den få färg runt om.
  2. Ta i det vita vinet och de krossade tomaterna. Smaka av med oregano och salt. Låt såsen koka ihop ett par minuter. Om såsen blir för tjock kan du ta i lite av pastavattnet.
  3. Koka tortellinin i rikligt saltat vatten tills den är nästan färdig. Häll av den och vänd ner den i pastan tillsammans med spenaten och basilikan.
  4. Lägg upp pastan och såsen och servera med riven parmesan.