Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ricottapannkakor med honungssmör & bär

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Ricottapannkakor

  • 250 g ricottaost
  • 2 ½ dl mjölk
  • 3 äggulor + äggvitor
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • smör till gräddning

Honungssmör

  • 75 g smör, mjukt
  • 2 msk flytande honung

Topping

  • 1 l blandade bär och frukter, till exempel jordgubbar, hallon och körsbär

Så här gör du

  1. Blanda ricottaost, mjölk och äggulor i en bunke.
  2. Lägg äggvitorna i en separat bunke och vispa till ett skum.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggulesmeten. Vänd i äggvitorna.
  4. Rör ihop smöret med honungen.
  5. Stek pannkakorna i smör på medelvärme i en stekpanna. Grädda dem på bägge sidor tills de fått fin färg.
  6. Servering: Servera pannkakorna varma med honungssmör, bär och frukt.