Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ricottapannkakor med granola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 250 g ricotta
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl granola, gärna med kakaosmak
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • olja eller smör att steka i
  • färska bär och extra granola till servering

Så här gör du

  1. Blanda ricotta, ägg och mjölk i en bunke till en slät smet. Tillsätt mjöl, granola, salt och bakpulver och rör om ordentligt.
  2. Hetta upp lite olja på medelhög värme i en stekpanna. Använd en matsked för att klicka i smeten i pannan. Stek varje pannkaka i en minut på varje sida - ett bra sätt för att veta när det är dags att vända pannkakorna är att spana efter när det börjar bildas små bubblor på toppen.
  3. Servera med färska bär och lite mer granola på toppen för extra crunch!