Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ricebowl

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 2 dl basmatiris
  • 3 st ägg
  • 1,5 l raps eller majsolja
  • 1 msk vinäger
  • srirachasås
  • 0,5 dl sesamolja
  • 1 kruka koriander
  • 1 st avocado
  • 0,5 st röd chili
  • 1 pkt böngroddar eller rosengroddar
  • 2 st salladslök eller charlottenlök
  • 1 burk gari
  • ättika

Så här gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar
  2. Pochera ägg: Koka upp vatten och en skvätt ättika. Knäck ett eäg och lägg i ett glas. När vattnet når kokpunkt (ej stormkoka) så rör du en virvel i vattnet och lägger i ägget. Låt pochera i ca 3-4 mim. ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Upprepa med det andra ägget (du kan köra båda äggen samtidigt men lägg i ett och ett) Alternativet till pocherat ägg är att steka ett ägg sunny side up och låta gulan vara rinnigt.
  3. Majonäs: Knäck ägget i en buke och häll i vinäger. Mixa tills allt blandats. Häll på olja och mixa till majonäsen satt sig. Häll på sesamoljan och mixa igen tills det blandats. Smaka av med srirachasås och salt. Om majonäsen är för tjock kan du hälla i lite vatten och mixa tills du får en lite lösare konsistens vilket passar bättre i denna rätt.
  4. Skiva och hacka dina tillbehör. Lägg upp tillsammans med riset, ett ägg och majonäs.