Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rice Crispies Tårta med Lime & Passionfruktscurd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 portion

BOTTEN

  • 4 st äggvita
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk ättika
  • 3 dl rice crispies

VANILJKRÄM

  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 2 tsk vaniljsockar

LIME & PASSIONFRUKTS CURD

  • 3 st passionsfrukter
  • 25 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 1 st ägg
  • 2 st saft ur lime
  • 1 st lime skal

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader
  2. ** TÅRTBOTTEN ** Vispa äggvitor hårt. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt piska. Tillsätt ättika i en tunn stråle och piska tills det blivit en fast maräng.
  3. Blanda i rice crisp och rör försiktigt om.
  4. Häll smet ut i en långpanna(20 x 30 cm) som du täckt med bakplåtspapper. Använd gärna en spritspåse, men det går lika bra att bara hälla ut den. Gräddas mitt i ugnen i 1½ timma. Ta ut tårtan och dela den på mitten så att du får två lika stora delar och låt dessa svalna.
  5. ** VANILJKRÄM ** Sjuda äggulorna ihop med socker, vaniljsocker och låt sen svalna något
  6. Dela upp smöret i mindre bitar och rör sedan dessa (1 bit i taget) ner i äggsmeten. Rör tills allt smör smält.
  7. ** LIME & PASSIONFRUKT CURD ** Gropa ur passionsfrukten och sila bort kärnorna.
  8. Smält smör och ha i socker, äggula, ägg, limeskal och passionsfrukten och blanda väl
  9. Låt Lime & passionsfrukt blandningen koka upp och dra åt sidan
  10. Ta en stor kastrull och full till 50% med vatten och låt koka upp. När klart - ställ kastrullen med lime och passionsfruktsblandningen över så att curden nu kokar i ångan från andra kastrullen. Curden skall bli hyfsat tjock (rinnig men inte som vatten). Låt sen svalna helt
  11. ** MONTERING ** Ta 1 del av marängen och fyll på med vaniljkräm (spara lite som du sen använder till topping) och curd (spara lite som skall användas till topping)
  12. Lägg på andra halvan av marängen. Toppa med det resterande av vaniljkrämen. Fyll toppen med det som önskas av frukt och bär och avsluta med att ringla över den resterande sats av curden