Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ribs español


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg revbensspjäll

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1/2 msk torkad oregano

  • 2 msk salt

  • 10 svartpepparkorn

  • flingsalt

  • Glaze:

  • 1 1/2 msk torkad oregano

  • 1 1/2 msk paprikapulver (gärna den rökta ­varianten pimenton de la vera)

  • 2 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)

  • 2 1/2 msk rödvinvinäger

  • 2 1/2 msk tomatpuré

  • 1/2 msk soja

  • 1 1/2 msk flytande honung

  • 1 1/2 tsk malen spiskummin

  • 1/2 tsk malen svartpeppar


Så här gör du

  1. Lägg revbensspjällen i en stor kastrull och häll på vatten tills revbenen är helt täckta. Krossa vitlöken och lägg i tillsammans med lök skuren i grova klyftor och kryddorna. Koka upp och låt sjuda i cirka 40 minuter under lock.

  2. Blanda alla ingredienser till glazen. Ta upp revbenen ur kokspadet och lägg i en form. Massera in cirka hälften av glazen i köttet och låt gärna revbenen vila i åtminstone 30 minuter innan du grillar dem över fin glöd.

  3. Pensla hela tiden med resten av glazen och vänd på revbenen då och då. Grilla revbenen tills de fått fin färg på båda sidor och ytan är härligt "sticky" av glazen som karamelliseras på ytan.

  4. Salta runtom med flingsalt, skär revbenen i mindre bitar, servera varma eller kalla.