Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ribbings släktrecept: Läckraste tilltugget!

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 52 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 st skivat ljust formbröd, gärna rågbladat
  • 125 g 
1 burk ansjovisfiléer, 125 g

  • 1 blad- eller kruspersilja
  • 1 st stor gul lök
  • 100 g tomatpuré, osötad och okryddad
  • smör och riven lagrad ost

Så här gör du

  1. Ta ut rundlar av brödet, så små att de kan ätas utan bestick. Lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt.
  2. Hacka löken grovt och stek den riktigt mjuk i rikligt med smör på svag värme. Låt svalna.
  3. Skölj persiljan, torka den och klipp den grovt. Häll bort spadet från ansjovisen.
  4. Lägg den svalnade löken i en liten mixer, tillsätt tomatpurén och persiljan och kör till en ganska jämn smet. Tillsätt ansjovisen och kör några sekunder tills allt blandats.
  5. Bred rikligt med smet på brödrundlarna och doppa den bredda sidan i den rivna osten, som ska täcka smeten helt.
  6. Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter eller tills bitarna fått en guldbrun yta och är riktigt genomgräddade (kolla, de får en rå smak annars).
  7. Servera varma eller ljumma, men kalla är goda också! Överbliven ansjovissmet kan frysas.