Ribbings släktrecept: Läckraste tilltugget!

Ingredienser
1 portion
- 1 st skivat ljust formbröd, gärna rågbladat
- 125 g 1 burk ansjovisfiléer, 125 g
- 1 blad- eller kruspersilja
- 1 st stor gul lök
- 100 g tomatpuré, osötad och okryddad
- smör och riven lagrad ost
Så här gör du
- Ta ut rundlar av brödet, så små att de kan ätas utan bestick. Lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt.
- Hacka löken grovt och stek den riktigt mjuk i rikligt med smör på svag värme. Låt svalna.
- Skölj persiljan, torka den och klipp den grovt. Häll bort spadet från ansjovisen.
- Lägg den svalnade löken i en liten mixer, tillsätt tomatpurén och persiljan och kör till en ganska jämn smet. Tillsätt ansjovisen och kör några sekunder tills allt blandats.
- Bred rikligt med smet på brödrundlarna och doppa den bredda sidan i den rivna osten, som ska täcka smeten helt.
- Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter eller tills bitarna fått en guldbrun yta och är riktigt genomgräddade (kolla, de får en rå smak annars).
- Servera varma eller ljumma, men kalla är goda också! Överbliven ansjovissmet kan frysas.

Du kanske även gillar
Populära recept