Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Revbensspjäll med fräst rödkål

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Super smarrigt recept, den nya favoriten!

Ingredienser

4 portioner
  • 600-700 g revben
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk honung (kan uteslutas)
  • 1 bit rödkål
  • 1-2 dl crème fraiche eller majonnäs
  • lite pressad citron eller vinäger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg revbensspjället i en stor kastrull och häll i vatten så att det täcker.
  3. Skär löken i båtar och lägg i kastrullen tillsammans med lite salt och peppar.
  4. Låt koka 1 timme. Skumma av det som flyter upp.
  5. Fiska upp revbenen och lägg dem på en ugnsfast form.
  6. Blanda tomatpuré, senap och honung och pensla på ovansidan av revbenen.
  7. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
  8. Strimla rödkålen och fräs i smör. Rör ner crème fraiche eller majonnäs och smaka av med salt och peppar. Kan vara gott även med lite pressad citron eller vinäger.