Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Revben med vinbär och ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g tjocka revben
  • salt
  • 1 lagerblad
  • 1 timjan
  • 1 dl svartvinbärssaft
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk ättika
  • 25 g färsk ingefära, riven
  • 1 röd chili finskuren
  • 2 vitlöksklyftor rivna
  • 2 msk kikkomansoja
  • röda vinbär till garnering

Så här gör du

  1. Koka revbenen i saltat vatten tillsammans med lagerblad och timjan (cirka 3 timmar).
  2. Lyft upp spjällen och låt dem kallna.
  3. Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze
  4. Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene.
  5. Glasera i slutet av stekningen spjällen med vinbärsglazen. Använd rikligt och gör det tills köttet är blankt och fint
  6. Man kan även grilla spjällen i ugn 225 grader.