Logga in här

Renskavspytt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

562 kcal
  • 2 potatisar
  • 1 liten morot
  • 70 gram brysselkål
  • 1/4 rödlök
  • 1/2 rött äpple
  • 1/2 paket renskav (á 240 gram)
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • Chiliflakes
  • Salt och peppar
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 1 msk lingonsylt

Så här gör du

  1. Skala och tärna potatis, morot och rödlök. Halvera brysselkålen. Bryn i olja i några minuter. Tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort. Bryn renskav och tillsätt tärnat äpple. Blanda ner rotfrukterna med renskaven. Tillsätt chiliflakes och smaka av med salt och peppar. Servera med crème fraiche och lingonsylt.