Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Renskav med svamp, lök, sockerärta, gräddsås och lingon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g lingon
  • 100 g strösocker
  • 6 st små rödlökar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 75 g smör
  • 2 pkt renskav
  • 10 st champinjoner, kvartade
  • 100 g sockerärtor, strimlade
  • salt + vitpeppar

Så här gör du

  1. Rör ihop lingon och strösocker i en skål.
  2. Skala rödlöken och koka dem sedan 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola av med kallvatten och dela dem sedan mitt itu och plocka isär löken. Lägg i en skål så länge.
  3. Koka upp grädden med mjölken och kalvfonden och låt småputtra tills såsen tjocknar, smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskaven. Ta i champinjonerna och låt dem få lite färg, ta sedan i löken och fräs ett par minuter. Ta i sockerärtorna på slutet och låt dem precis bli varma
  5. Servera med såsen, kokt potatis eller potatispuré och lingonen.
2 kommentarer om "Renskav med svamp, lök, sockerärta, gräddsås och lingon"