Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Renfilé med potatiskaka och rödvinssky

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 7 renfilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekningen

Rödvinssky

  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 3 dl rött vin
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • salt och nymalen svartpeppar
  • eventuellt maizena
  • 2 msk smör

Potatiskaka

  • 7 potatis
  • ½ gul lök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekningen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa köttet och bryn det runtom i smör tills det får fin färg. Salta och peppra under tiden och ös med smöret. Lägg över köttet i en ugnsform och stick i en ugnstermometer. Stek köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56-58 grader. Ta ut och låt vila under folie minst 10 minuter.
  2. Fräs schalottenlöken i smör utan att den tar färg. Häll i vin, fond, vinäger och vatten. Koka tills hälften av vätskan återstår. Smaksätt med salt och peppar och red eventuellt av med lite maizena. Blanka av såsen med smör strax före serveringen. Såsen kan göras i god tid, men smöret tillsätts i så fall efter uppvärmning.
  3. Riv potatis och lök på den grova sidan av rivjärnet eller med matberedarens grova rivskiva. Salta och peppra. Bryn smör i en stekpanna och packa potatis och lök i pannan. Stek på medelhög värme. Vänd upp potatiskakan på ett lock eller en tallrik. Bryn ytterligare smör i stekpannan och låt kakan glida ner i pannan igen. Stek tills kakan är genombakad. Om du vill förbereda kan kakan göras klar och få kallna. Skär upp i bitar och värm i ugnen.
  4. Fräs kantareller och koka ärterna. Servera på varma tallrikar.
2 kommentarer om "Renfilé med potatiskaka och rödvinssky"
  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Underbart gott var det. Tack för alla fina recept Barbro. Ser fram emot fler. /Julia – webbredaktör Mittkök.se.