Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

René Nybergs fluffifluff-special

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • ½ liter vaniljglass
  • ¾ paket philadelphiaost, naturell
  • 1 marshmallows (gärna de små, de smälter snabbare)
  • Hallon och blåbär, frysta eller färska (men gärna väl kylda, på
  • gränsen till lätt frysta)
  • 6 Digestivekex
  • Kanel
  • Mängden glass, kex och bär kan varieras efter glasets storlek.

Så här gör du

  1. Ta fram fyra glas. Om du ska värma dem i ugnen ta en lite tjockare variant som tål ugnsvärme.
  2. Mortla kexen till valfri storlek men undvik smulor, då det lätt blir en dammig känsla annars. Krydda med lite kanel och häll i botten på varje glas. Lägg marshmallowsen i en bunke och klicka i osten.
  3. Värm i mikron tills det blivit en fluffig smet. (Cirka 1-2 minuter på full effekt.) Rör om. Lägg ett par skopor vaniljglass ovanpå digestivekrosset.
  4. Lägg de kalla bären ovanpå glassen och toppa med marshmallowsfluffet.
  5. För att få en fin gyllenbrun yta ställer man in glasen på en plåt högst upp i ugnen. Grilla på högsta värme i cirka 30-45 sekunder, eller tills fluffet fått färg. Har du en gasolbrännare är det bara att gasa på tills du blir nöjd.
  6. Sätt i en sked i glaset och säg åt gästerna att gräva sig ner för