Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Regnbågswhoopies – goda småkakor med strössel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

16 dubbla kakor

Kakor:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde

Hallonkräm:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mosade färska hallon eller tinade frysta
  • 1 dl färgat strössel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker med elvisp tills det är fluffigt. Blanda ner ägget.
  3. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i ett litermått och blanda försiktigt ner mjölblandningen i bunken. Blanda ner grädden och rör till en jämn, tjock smet.
  4. Klicka ut smeten i matskedsstora kluttar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna i 8–10 minuter tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna.
  6. Hallonkräm: Vispa smöret luftigt med elvisp i en skål eller bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker under vispningen. Blanda ner de mosade hallonen.
  7. Klicka eventuellt ner blandningen i en sprits (det går fint att bara bre på fyllningen med en bordskniv också) och spritsa en klick på undersidan av hälften av kakorna.
  8. Sätt på den andra kakan till en ”hamburgare”.
  9. Häll upp strössel i en skål och doppa dina whoopies i strössel så de blir fina och färgglada runt kanterna.
  10. Förvara kakorna i en kakburk i kylskåpet.