Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Regnbågstårta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En härlig och solig regnbågstårta i fina klara färger, omsluten av en fräsch och god cream cheese-frosting. Bottnarna färgar du enkelt med hjälp av karamellfärg i valfria färger. Tips! Det underlättar om du har tre formar så att du kan grädda tre åt gången.

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 500 g vetemjöl
  • 300 g strösocker
  • 6 st ägg (storlek medium)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Röd, gul, blå och grön hushållsfärg

Frosting

  • 600 g färskost
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker

Dekor

  • Strössel i glada färger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bottnar: Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 15 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Blanda hälften av alla ingredienser till bottnarna, förutom hushållsfärgen, i en bunke. Vispa snabbt ihop till en slät smet med hjälp av en elvisp.
  4. Fördela smeten i tre bunkar, använd en våg för att få bottnar som är jämntjocka.
  5. Färga en av smetarna i gult, en i orange och en i rött. Blanda i så mycket färg så att du blir nöjd med kulören. Bred ut en smet i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter, kontrollera med sticka att kakan är färdiggräddad. Låt svalna några minuter i formen innan du lägger kakbottnen på ett galler för att svalna helt. Grädda resterande bottnar.
  6. Upprepa och färga de tre andra bottnarna i lila, blått och grönt.
  7. Frosting: Rör ihop alla ingredienser till frostingen i en bunke. Rör tills den är helt slät. Ställ kallt.
  8. Montering: Under gräddning blir kakan ofta toppig mot mitten och lite bubblig i ytan. Jämna därför till bottnarna så att de blir jämnplatta genom att skära av en bit av det översta lagret.
  9. Lägg den lila bottnen på ett fat och bred på lite av frostingen, använd gärna en palett annars duger en slickepott bra också. Upprepa med de övriga bottnarna i färgordningen blått, grönt, gult, orange och rött. Bred den resterande frostingen i ett jämnt lager runt hela tårtan.
  10. Garnera ev med strössel. Ställ kallt fram till servering!