Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Red velvet cake med frosting & färska bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 39 st har redan röstat

Ingredienser

12 BITAR
  • 13 ⁄4 dl mjölk
  • 3 ⁄4 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 80 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1 ⁄2 msk kakao
  • 1 ⁄2–1 tsk röd hushållsfärg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 3 ⁄4 dl vetemjöl
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 3 ⁄4 tsk röd vinäger
  • 3 ⁄4 tsk bikaronat

Frosting

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 400 g Philadelphiaost

Till garnering

  • 1 ⁄2 l färska bär, till exempel hallon, jordgubbar, körsbär och vinbär

Så här gör du

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smörj och mjöla en liten springform, cirka 19 centimeter i diameter.
  3. Häll upp mjölken i ett glas och rör i vinägern, låt det stå i cirka 8–10 minuter (det kommer att skära sig).
  4. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt äggen ett i taget.
  5. Blanda kakao, hushållsfärg och vaniljsocker i en separat skål, blanda ordentligt. Blanda i lite i taget av kakaoblandningen varvat med mjölken i den vispade äggblandningen. Tillsätt mjölet och saltet.
  6. Blanda röd vinäger och bikarbonat i en liten skål och tillsätt i smeten.
  7. Fyll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt kakan vila 5 minuter i formen, vänd sedan upp den på ett fat och låt svalna.
  8. Skär upp kakan i tre bottnar.
  9. Frosting: Vispa upp smöret och sikta i florsocker och vaniljsocker. Vispa i färskosten och vispa till en slät frosting.
  10. Spritsa frosting på bottnarna och sätt ihop kakan.
  11. Spritsa tunt med frosting på kanten och bred ut med en palett. Om du spritsar på först så blir det inte smulor i frostingen när du brer ut den över kakan.
  12. Garnering: Dekorera kakan vackert med färska bär.
2 kommentarer om "Red velvet cake med frosting & färska bär"