Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Scones till afternoon tea

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g smör, kylskåpskallt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • ca 2 dl mjölk
  • 1/2 dl torkade tranbär, mjuka
  • mjöl till utbakningen

Till servering

  • 2 dl vispad grädde
  • sylt, köpt eller hemlagad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sikta mjölet och häll det i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt bakpulver och mixa ihop. Tillsätt smöret, skuret i bitar och mixa till smulig deg. Mixa i sockret. Tillsätt ägget blandat med mjölken och kör till en smidig deg, späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in tranbären. Kavla eller platta ut degen till en ca 2 centimeter tjock kaka. Ta ut 6-8 rundlar med kakmått, 7-8 centimeter i diameter.
  4. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min.
  5. Servera ljumma med vispad grädde och sylt.