Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

GT-sill – recept på inlagd sill med smak av gin tonic

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 dl ättika procent
  • 2 dl rårörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 8 cl gin
  • 20 st späda granskott
  • 3 st lagerblad
  • 10 st gröna enbär
  • 10 st skivor av grillad gurka, delade
  • 2 msk 1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad
  • 1 st silverlök
  • 2 burkar urvattnade sillfiléer

Så här gör du

  1. Koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna
  2. Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
  3. Grilla både på skinnsidan och köttsidan på sillen till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
  4. Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk. Rör ner Hendrick’s i ättikslagen och häll över sillen.
  5. Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.