Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rawfoodgodis – glutenfria mint och chokladrutor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

35 portion

Recept

  • 6 dl cashewnötter
  • 2,5 dl babyspenat
  • 1,7 dl agavesirap
  • 2,5 tsk mintessens
  • 5 dl mandel
  • 7,5 dl dadlar
  • 6 msk kakao

Så här gör du

  1. Gör botten så här... Lägg mandeln i en mixer och mixa tills det blir ett fint mandelmjöl.
  2. Häll över i en bunke.
  3. Mixa dadlarna tills det blir en jämn smet.
  4. Häll över till mandelmjölet och tillsätt kakao. Blanda väl.
  5. Forma smeten med händerna till en rektangel på ett smörpapper (ca. 30×23 cm.)
  6. Gör det gröna mintlagret så här...
  7. Mixa cashewnötterna tills de blir som smör. Det kan ta ett par minuter och du får stanna ett par gånger och skrapa ner från sidorna. Efter en stund börjar fettet sippra ur nötterna och det blir smörigt.
  8. Tillsätt spenaten, agavesirapen, och mintessensen. Mixa slätt.
  9. Sprid ut den gröna smeten över chokladbotten. När du skall skära ut rutor underlättar det om kakan stått i frysen en stund så att den stelnar. Låt stå en dryg halvtimme.
  10. Skär sju rader på längden och fem rader på kortsidan.
  11. Doppa eller pensla den gröna toppen i smält choklad. Ju tjockare lager desto bättre. Det är gott med det krispiga, mörka chokladen till den mjuka, söta kakan. Det går även att doppa hela kakan i choklad.
  12. Låt chokladen stelna och förvara kakorna i kylskåp.