Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Red velvet raw

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 portioner

Rödbetskaka

  • 5 dl blandade nötter, till exempel valnötter, mandel och hasselnötter
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ dl riven kokos
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk honung
  • 2 rödbetor, skalade och finrivna
  • 250 g dadlar, urkärnade

Topping

  • 2 dl kokosgrädde
  • några droppar rödbetssaft
  • ½ granatäpple
  • hallonpulver

Så här gör du

  1. Rödbetskaka: Mixa nötter, kakao och kokos grovt.
  2. Tillsätt kokosoljan och honungen.
  3. Pressa ur lite av saften ur de rivna rödbetorna (och spar den).
  4. Mixa ihop allt tillsammans med dadlarna.
  5. Lägg plastfolie i en form, cirka 20 × 15 centimeter, och tryck ut massan i formen. Sätt in formen i frysen och ta ut den när den stelnat. Det tar cirka 1–2 timmar.
  6. Topping: Vispa upp kokosgrädden med en elvisp och droppa i några droppar rödbetssaft. Bred kokosgrädden över kakan.
  7. Strö över granatäppelkärnorna och hallonpulvret.
  8. Skär upp i bitar med en vass kniv.