Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw morotskaka med frosting

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

16 bitar

Botten

  • 5 dl valnötter
  • 15 medjooldadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 nypor kvalitetssalt

Fyllning

  • 7 dl cashewnötter
  • 1 1/2 dl agavesirap
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 msk pressad citron
  • 5 medjooldadlar
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kanel
  • 2 1/2 msk kardemumma
  • 3 msk ingefärspulver
  • 3 tsk muskotpulver
  • 3 nypor kvalitetssalt
  • 1/2 dl kakaosmör
  • 2 dl kallpressad kokosolja
  • 5 stora morötter (ca 7 dl rårivna) + 3 msk pressad citron

Frosting

  • 1 dl pressad lime
  • 3 dl cashewnötter
  • 1/2 dl agavesirap
  • 1/2 dl mandelmjölk
  • 1/2 dl kallpressad kokosolja

Dekoration

  • 2 msk bipollen
  • rivet skal av 4 lime

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienser till botten i matberedaren tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut i en springform.
  2. Smält kakaosmöret i ett vattenbad på låg temperatur. Mixa hälften av nötterna tillsammans med agave, mandelmjölk och citronsaft i en höghastighetsmixer tills det blir en jämn smet.
  3. Tillsätt resten av nötterna och mixa igen. Tillsätt dadlar och alla kryddor, mixa till smeten är helt jämn. Till sist mixar du i kokosolja och kakaosmör
  4. Riv morötterna och blanda med citronsaft, rör ner i smeten med en slev och häll smeten över botten i formen.
  5. Mixa allt till frostingen till en jämn smet i en höghastighetsmixer. Bred smeten över kakan. Dekorera med bipollen och rivet skal av lime. Ställ i frysen.