Logga in här

Raw lakritstårta med cashewnötter & mörka bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Raw botten

  • 4 dl dadlar, urkärnade
  • 2 dl cashewnötter, naturella
  • 3 ⁄4 dl kokosolja
  • 1 ⁄2 dl mandelsmör eller jordnötssmör

Kokoscashewgrädde

  • 2 dl cashewnötter, naturella och blötlagda i kallt vatten i 4–6 timmar
  • 1 1 ⁄4 dl mandelmjölk
  • 1 ⁄2 dl kokosolja
  • 1 1 ⁄2 msk honung
  • 1 ⁄2 tsk vaniljfrön
  • 1 ⁄2–1 msk lakritsgranulat

Till garnering

  • 2 dl björnbär
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl körsbär

Så här gör du

  1. Botten: Mixa dadlar och nötter grovt. Tillsätt kokosolja och mandel- eller jordnötssmör.
  2. Lägg en rund bit bakplåtspapper i botten på en springform, 19–20 centimeter i diameter. Tryck ut massan i botten och ställ in formen i kylen.
  3. Kokoscashewgrädde: Häll av vattnet som nötterna blötlagts i. Mixa nötterna med lite i taget av mandelmjölken.
  4. Tillsätt kokosolja, honung, vanilj och lakritsgranulat. Mixa ihop allt.
  5. Bred massan över botten och lägg på bären. Förvara tårtan i kylen.