Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw food kaka med hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 48 st har redan röstat

Idag firar vi två födelsedagar här hemma. Läge för raw food kaka? Absolut! En god, härlig och näringsrik kaka. Kan inte bli bättre. Vi kanske till och med orkar ut i skidbacken efter denna. Grattis Solveig och Alexander!

En kaka med få ingredienser, men med mycket smak.

Ingredienser

10 portion

Botten

  • 2 dl mandlar (alt. pecan- eller valnötter)
  • 2 dl dadlar, kärnfria

  • En nypa havssalt

Fyllning

  • 4 dl blötlagda cashewnötter (blötlägg gärna under natten eller minst fem timmar)
  • 2 st lime (saften)
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 6 msk kokosolja
  • 4 msk ekologisk honung
  • 2.5 dl färska hallon (använder du frysta se till att de är upptinade, krama ur all vätska)

Så här gör du

  1. Börja med kakans botten. Sätt mandlar, dadlar och havssalt i en mixer eller matberedare och mixa till en relativt jämn massa. För ett mer chruncy botten mixar du en kortare stund och för ett jämnare botten mixar du något längre.
  2. Tryck ut ”degen” i en form med löstagbar kant, ca 20-22 cm i diameter.
  3. Skölj mixern väl innan du gör fyllningen. Värm upp kokosolja och honung i en kastrull på svag värme. Vispa lätt.
  4. Placera alla ingredienser till fyllningen, förutom hallonen, i en mixer och mixa till en jämn och fluffig smet. De kan ta några minuter så ha tålamod. Mixa till en gräddliknande konsistens.
  5. Bred ut hälften av fyllningen på kakans botten med en slickepott.
  6. Tillsätt hallonen till de resterande ingredienserna i mixern och mixa till en jämn smet. Bred sedan ut över kakans första lager.
  7. Låt stå i frysen tills kakan stelnat. (Gärna över natten)
  8. Ta fram kakan 30 minuter innan servering. Skär upp kakan med en vass kniv.
  9. Servera med färska bär eller bara som den är. Blir det rester kan man förvara dem i kylen. Smakar även ljuvligt dagen efter.