Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw cheesecake med hallon & mango

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

10 BITAR
  • 2 dl pekannötter
  • 2 dl mandel, skalad
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 1 ⁄2 lime, finrivet skal och saften
  • 1 msk kokosolja

Fyllning

  • 2 dl hallon
  • 6 dl mandelmjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk lime

Hallontäcke

  • 4 dl hallon
  • 1 ⁄2 mango, mogen
  • 1 ⁄2 dl chiafrön
  • 1 msk lime

Till garnering

  • hallon
  • blåbär
  • skivad mango mynta

Så här gör du

  1. Mixa nötterna och mandeln, mixa sedan ner dadlarna och tillsätt limen och kokosoljan.
  2. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, cirka 20 cm i diameter.
  3. Fyllning: Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen.
  4. Bred ut fyllningen över botten. Sätt in kakan i frysen ett par timmar.
  5. Hallontäcke: Mixa ihop alla ingredienser till hallontäcket och bred över kakan. Detta blir kakans översta lager.
  6. Sätt in kakan i frysen ytterligare 1 timme. Om kakan ska förvaras i frysen, sätt plastfilm över och ta fram den en stund före servering.
  7. Garnering: Garnera med mango, hallon, blåbär och mynta.