Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw banoffee pie med mörk choklad & kanel

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 PORTIONER

Pajbotten

  • 8 dadlar
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 2 msk kokosolja eller mjukt smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 2 bananer
  • 2 dl kvarg, naturell, 10 % fetthalt
  • 1 ⁄2 tsk vaniljpulver

Till garnering

  • 2 krm malen kanel
  • 20 g riven mörk choklad
  • 1 ⁄2 banan, skivad

Så här gör du

  1. Mixa dadlarna i en mixer.
  2. Blanda i grynen och mixa hastigt ihop.
  3. Tillsätt kokosolja eller smör samt vatten.
  4. Tryck ut pajsmeten i en pajform, cirka 20 centimeter i diameter.
  5. Skala och skär en av bananerna i skivor. Lägg ut skivorna i pajskalet.
  6. Skala och mixa den andra bananen. Mixa hastigt i kvarg och vaniljpulver.
  7. Bred ut banan- och kvargfyllningen över bananskivorna och sätt in i frysen.
  8. Låt stå i minst tre timmar. Om pajen står längre i frysen, sätt plastfolie över och ta fram den cirka 10–15 minuter före servering.
  9. Garnering: Strö kanel och riven choklad över pajen. Toppa med extra bananskivor.