Raw banoffe pie

Foto: Ulrika Ekblom
Ingredienser
18 bitar
Botten
- 4 dl pekannötter
- 17 medjooldadlar
- 2 dl kokosflingor
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kvalitetssalt
- 3 bananer
Gräddkräm
- 3 dl vatten
- 6 dl cashewnötter
- 3 msk agavesirap
- 3 msk lucumapulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 nypor salt
- 2 dl kallpressad kokosolja
Karamellkräm
- 7 medjooldadlar
- 1 dl vatten
- 1/2 dl kokosolja
- 1 msk mesquite
- 1/2 tsk salt
Dekoration
- hackade mandlar eller pekannötter
- kokosflingor
- färska bananskivor
Så här gör du
- Botten: Mixa nötter, dadlar, kokos, vanilj och salt i matberedaren tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en springform. Skiva bananerna och lägg över botten.
- Gräddkräm: Mixa alla ingredienser till gräddkrämen förutom kokosolja till en slät smet i en höghastighetsmixer. Tillsätt kokosoljan på slutet. Mixa igen tills allt är blandat. Häll fyllningen ovanpå botten.
- Mixa alla ingredienser till karamellkrämen slätt, häll i spritspåse och spritsa över fyllningen. Dekorera med nötter, kokosflingor och färska bananer. Ställ in i frysen så att fyllningen sätter sig.

Du kanske även gillar
Populära recept