Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raw banoffe pie

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

18 bitar

Botten

  • 4 dl pekannötter
  • 17 medjooldadlar
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kvalitetssalt
  • 3 bananer

Gräddkräm

  • 3 dl vatten
  • 6 dl cashewnötter
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk lucumapulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 nypor salt
  • 2 dl kallpressad kokosolja

Karamellkräm

  • 7 medjooldadlar
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 msk mesquite
  • 1/2 tsk salt

Dekoration

  • hackade mandlar eller pekannötter
  • kokosflingor
  • färska bananskivor

Så här gör du

  1. Botten: Mixa nötter, dadlar, kokos, vanilj och salt i matberedaren tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en springform. Skiva bananerna och lägg över botten.
  2. Gräddkräm: Mixa alla ingredienser till gräddkrämen förutom kokosolja till en slät smet i en höghastighetsmixer. Tillsätt kokosoljan på slutet. Mixa igen tills allt är blandat. Häll fyllningen ovanpå botten.
  3. Mixa alla ingredienser till karamellkrämen slätt, häll i spritspåse och spritsa över fyllningen. Dekorera med nötter, kokosflingor och färska bananer. Ställ in i frysen så att fyllningen sätter sig.