Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raviolini med tomatsås och hyvlad svamp

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

3 portion
  • 500 g Valfri färskpasta (typ Ravioli)
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 st vitlöksklyfor
  • 1 st själkselleri
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 dl rött vin
  • 1 st gullök
  • olivolja
  • 1 msk honung
  • salt
  • 5 st champinjoner
  • Pecorino/parmesan

Så här gör du

  1. Tomatsås: Finhacka lök, vitlök och själkselleri. Häll olivolja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och sellerin på medelvärme i ca 5 min. Lägg i tomatpure och vinäger och rör runt. Häll på vinet och låt puttra ca 2 min tills alkoholen är borta. Häll på tomaterna och smaka av med salt och honung. Låt sjuda i minst 20 min men gärna 1 tim om tid finns.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna.
  3. När pastan kokar hackar du persiljan fint och rör ner 2/3 i tomatsåsen. Häll av pastan och häll tillbaka i kastrullen igen. Häll på tomatsås och rör runt. Servera med tunt skivad rå champinjon, pecorino/parmesan och persilja.