Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raviolini med tomatsås och hyvlad svamp

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Raviolini med tomatsås och hyvlad svamp
@swedishfoodie

Ingredienser

3 portion
  • 500 g Valfri färskpasta (typ Ravioli)
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 st vitlöksklyfor
  • 1 st själkselleri
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 dl rött vin
  • 1 st gullök
  • olivolja
  • 1 msk honung
  • salt
  • 5 st champinjoner
  • Pecorino/parmesan

Så här gör du

  1. Tomatsås: Finhacka lök, vitlök och själkselleri. Häll olivolja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och sellerin på medelvärme i ca 5 min. Lägg i tomatpure och vinäger och rör runt. Häll på vinet och låt puttra ca 2 min tills alkoholen är borta. Häll på tomaterna och smaka av med salt och honung. Låt sjuda i minst 20 min men gärna 1 tim om tid finns.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna.
  3. När pastan kokar hackar du persiljan fint och rör ner 2/3 i tomatsåsen. Häll av pastan och häll tillbaka i kastrullen igen. Häll på tomatsås och rör runt. Servera med tunt skivad rå champinjon, pecorino/parmesan och persilja.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

Du kanske även gillar