Logga in här

Ravioli med champinjontapenade

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färsk ravioli
  • 250 g cocktailtomater
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • grovriven pecorino

Tapenade

  • 400 g färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 6 sardeller
  • 3 msk kapris
  • 2–3 msk färsk timjan
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Blanda med 1 msk olivolja, flingsalt och peppar. Baka i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter.
  2. Tapenade: Hacka svamp och vitlök. Mjukstek svampen på svag värme i olivolja, cirka 15 minuter. Tillsätt vitlöken mot slutet.
  3. Blanda i hackade sardeller, kapris, timjan och citron. Koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
  5. Vänd ner pastan i pannan med tapenaden. Tillsätt 2–3 msk olivolja och blanda försiktigt. Strö över pecorino och toppa med bakade tomater.