Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ratatouille – klassiskt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 42 st har redan röstat

Varm grönsaksröra som passar bra som tillbehör till kött, kyckling och ugnsbakad fisk. Eller ät den som en vegetarisk rätt med ris eller kokt potatis.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • ½ dl vitt vin
  • olivolja till stekning
  • havssalt
  • svartpeppar, malen

Så här gör du

  1. Skala löken och vitlöken och skär i bitar.
  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Skär zucchinin i halvmånar och auberginen i bitar. Tärna tomaterna.
  4. Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja. Salta lätt.
  5. Lägg i tomaterna och häll på vinet. Koka upp och sjud i 15–20 minuter under lock. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.