Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Råstekt vit sparris med halstrade pilgrimsmusslor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 12 st stora vita sparrisar
  • strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja

Musslor:

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • smör och rapsolja
  • gourmetsalt

Vinägrett:

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk champagnevinäger
  • 1 st citron
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnering:

  • solrosskott

Så här gör du

  1. Skala och hacka schalottenlöken fint och lägg den i en kastrull. Tillsätt vinägern och koka upp, låt sjuda 30 sekunder. Låt svalna och riv sedan i citronskal och tillsätt saften från en av halvorna.
  2. Skala sparrisen väl och dela den en gång på längden. Värm en stekpanna och lägg i smör och rapsolja. När det bubblar som mest lägger du i sparrisen. Var försiktig så att pannan inte blir för varm så att sparrisen bränns. Vänd sparrisen några gånger så att båda sidor blir gyllene. Mot slutet kryddar du med lite socker, salt och svartpeppar.
  3. Gör rent stekpannan och lägg på nytt i smör och rapsolja, denna gång väntar du tills det bubblat klart innan du lägger i musslorna. Stek musslorna, men bara en gång på varje sida, och flytta den gärna så att de hamnar i ”nytt” smör ofta så blir stekytan läckrare.
  4. Servera sparrisen med vinägrett över och toppa med musslorna och några solrosskott.