Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Råstekt brysselkål med mandel, curry & aprikos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 port
  • 400 g brysselkål i klyftor
  • 2 dl brysselkålsblad plockade till servering
  • 50 g skalad mandel
  • 2 tsk curry
  • 100 g torkade aprikoser i mindre bitar
  • 1 bananschalottenök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta tunt skivad
  • 1/2 citron saften av
  • smör till stekning
  • salt

Så här gör du

  1. Bryns smöret i stekpannan, tillsätt kålen och stek den gyllene och mör i smöret, smaka av med salt.
  2. Tillsätt lök och vitlök samt mandel och stek ytterligare någon minut, tillsätt curry och aprikoser och vänd nu hastigt runt pannan några gånger.
  3. Smaka av med citronsaft och salt, toppa med de råa bladen som garnering servera som tillbehör eller som vegetariskt alternativ.