Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raspberry blondies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

24 bitar
  • 330 g vit choklad
  • 160 g smör
  • 220 g vetemjöl (3 3⁄4 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk) 7 g salt (1 tsk)
  • 165 g ägg (3, rumstempererade)
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 70 g vita chokladknappar eller grovhackad choklad
  • 30 st färska hallon

Så här gör du

  1. Blondies: Sätt ugnen på 165 grader. Smörj en fyrkantig form, 30 x 21 cm, med smör på kanterna och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den smälta choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. Vänd till sist ner chokladknapparna. Fördela smeten jämnt i formen, strö över hallonen och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.
1 kommentar om "Raspberry blondies"