Logga in här

Rårörd jordgubbsdricka med rabarber

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

7 dl
  • 3 tunna rabarberstänglar
  • 1 kg jordgubbar
  • 400 g strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk citronsyra
  • saften av 1 stor citron

Så här gör du

  1. Skölj rabarbern och skär i bitar. Skölj jordgubbarna. Mixa dem hastigt i grova bitar och lägg över i en bunke tillsammans med rabarber.
  2. Rör ner sockervatten och citronsyra. Täck med plastfolie och ställ kallt i ett dygn.
  3. Häll av drickan genom en mycket finmaskig sil eller i en så kallad saftmaja med silduk.
  4. Pressa ur saften ur citronen och tillsätt den. Häll upp på rengjorda flaskor. Späd drickan med vatten vid servering.