Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rårörd ­
rabarbersaft med 
lime och ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Lime och ingefära kan ersättas av en blodgrapefrukt, gör i så fall på samma sätt som med limen men hoppa över ingefäran.


Ingredienser

1 1/2 liter koncentrerad saft
  • 1 1/2 kg rabarber
  • 2 limefrukter
  • 2 msk fint riven ingefära
  • 1 1/2 vatten
  • 9 dl strösocker
  • natriumbensoat

Så här gör du

  1. Tvätta och skär rabarbern i småbitar. Tvätta limen i varmt vatten och skär den i skivor.
  2. Lägg rabarber och lime i en väl rengjord hink eller stor bunke. Krama den rivna ingefäran över rabarbern (kasta det återstående).
  3. Koka upp vattnet och häll det över. Ställ alltsammans kallt i två dygn, rör om någon gång. Sila ifrån rabarberbitarna och limeskivorna och tillsätt sockret. Rör tills allt socker har smält.
  4. Rör ut natriumbensoat i lite av saften. (Läs på paketet hur mycket det ska vara) och tillsätt det till det andra. Häll upp saften på rena flaskor och ställ saften kallt. Häll gärna upp saften i små plastflaskor och frys in (häll i så fall inte ända upp).