Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ramslökssill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Ramslökssill
Ramslökssill - ett lätt och mycket gott recept som fungerar året runt.Foto: Fia Ceasar

Julens godaste Ramslökssill – the easy way”

Det blir alltid glada miner och tusen frågor om den inlagda sill vi bjuder på när jag och min man är ute på matmässor runtom i landet. Här är receptet som räcker till tre burkar – typ Ikeas syltburkar. Om du tycker det blir för mycket kan du dela receptet med tre.

Ingredienser

8 portioner

Ramslökssill: :

  • 400 g Hellmanns majonnäs, 1 burk
  • 500 g Crème fraîche, 1 burk
  • 3 dl Torkad ramslök från Ramslök by Malena
  • 3 pkt Abbas 5 min-sill i hela filéer
  • 1 nypa Salt & Peppar

Så här gör du

  1. Blanda majonnäs, crème fraîche och ramslök och skär sillen i små läckra bitar. Blanda sås och sill och smaka av med salt och peppar. Låt gärna sillen vila till dagen därpå för att smakerna ska komma fram bättre. (PS. Andra snabbsillar i all ära - Coops egen, Klädesholmens m.fl men de blir inte lika bra. De är antingen för söta eller för salta. Min erfarenhet är att ABBAs 5-min sill får en fin balans i detta recept Men lägg för guds skull inte några pengar på ABBAs färdiga Ramslök- och citronsill. Den gör inget annat än ger ramslök dåligt rykte ;) Smaklig spis!
Du kanske även gillar