Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ramslökspesto – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

1 burk à 5 deciliter
  • 300 g färsk ramslök
  • 1 dl lättrostade pinjekärnor
  • 75 g riven parmesanost eller västerbottensost
  • 1 1/2 dl kallpressad rapsolja, nötig & aromatisk
  • salt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Skölj och ansa ramslöken. Slunga den torr i en salladsslunga eller i kökshandduk. Mixa den i matberedare med kniven monterad.
  2. Tillsätt lättrostade pinjekärnor och riven parmesanost och mixa samman. Droppa ner rapsolja under tiden peston mixas till en kräm.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar. Förvara i glasburk med tätslutande lock i kylen.