Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ramslökspaj med färskost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 50 g ramslök
  • 250 g färskost
  • 3 ägg
  • salt, peppar

Till servering

  • 1 knippe rädisor
  • 200 g skivad rökt kalkonbröst
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en boll av degen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform med löstagbar kant, cirka 10x35 centimeter. Plasta formen och låt den stå kallt i kylen, 30 minuter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet i mitten av ugnen, cirka 8 minuter. Sänk värmen i ugnen till 175 grader.
  3. Skölj och slunga ramslöken torr. Hacka ramslöken. Vispa samman färskost, och ägg med salt och svartpeppar. Blanda ner ramslöken. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 20 minuter till fyllningen känns fast. Garnera pajen med skivade rädisor och timjan. Servera med tunna skivor rökt kalkonbröst. Servera med en sallad.