Logga in här

Ramenbuljong

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g Färsk shiitake
  • 100 g Torkad svamp av valfri sort
  • 1 st Gullök
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 50 g Ingefära
  • 2 st Färsk majskolv
  • 2 l Vatten
  • 2 msk Misopaste
  • 2 msk Soja

Så här gör du

  1. Skiva ner majskolven i mindre bitar och rosta hårt i ugnen med lite olja på 230 grader tills den fått en ordentligt rostad ton.
  2. Koka upp vattnet tillsammans med svampen,,löken samt ingefäran. tillsätt majsen. Låt koka i 20-30 minuter. Låt sedan buljongen ”myskoka” på låg värme i två timmar.
  3. Sila av buljongen och smaka upp med soja, miso och eventuellt lite salt.
  4. Tips: Ta tillvara på svampen som legat i buljongen genom att pickla den med en 1-2-3-lag (ättika,socker & vatten) samt en skvätt soja.