Ramen med kyckling och nudlar

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 1 kg kyckling lårfiléer
- 2 msk rapsolja att steka i
- salt
- svartpeppar, malen
- 1 paket äggnudlar
- 1 rödlök
- 1 pak choi eller 50 g spenat
- 2 salladslökar
- 1 färsk chili
- 1 l kycklingbuljong eller grönsaksbuljong (lantbuljong)
- daikonkrasse, shisokrasse eller smörgåskrasse
- 1 lime
Wasabiaioli
- 1 dl majonnäs
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1-2 tsk wasabi
Så här gör du
- Stek kycklinglåren i olja på båda sidor tills de är genomstekta, salta och peppra.
- Koka nudlarna enligt förpackningen. Strimla rödlöken och fräs den i olja.
- Dela pak choi i stora bitar, fräs bitarna eller spenaten lätt eller servera dem råa.
- Strimla salladslöken och chilin fint.
- Koka upp kycklingbuljongen.
- Wasabiaioli: Blanda ihop ingredienserna.
- Servering: Lägg nudlarna i portionsskålar, lägg på kyckling, rödlök, pak choi eller spenat. Strö över salladslök och chili. Häll på kycklingbuljongen, lägg på krasse och limeklyftor. Servera med Wasabiaioli.

Du kanske även gillar