Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räktoast Smögen

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor rostat vitt bröd
  • smör
  • 500 g räkor med skal
  • 2 kokta ägg
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk hackad dill
  • salt, peppar

Till garnering

  • krispsallat
  • 50 g löjrom
  • dillvippor
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Skär de rostade brödskivorna kantfria på tre sidor och bred på smör. Skala räkorna och de kokta äggen. Hacka äggen och blanda med räkor, majonnäs, crème fraiche, pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ett sallatsblad på ena kanten av brödskivorna. Fördela räkröran på ovanpå. Toppa med en sked löjrom och dillvippa. Servera med citronklyftor.