Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räktårta


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

8-10 bitar

  • 6 landgångsbröd

  • Fyllning 1:

  • 3 hårdkokta ägg

  • 1 dl citronmajonnäs

  • 2 msk kesella

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 krm curry

  • 2 msk hackad gräslök

  • salt

  • Fyllning 2:

  • 300 g frysta räkor

  • 1/2 dl citronmajonnäs

  • 1 dl kesella

  • 2 msk hackad dill

  • salt och peppar

  • Garnering:

  • 600-700 g räkor med skal

  • 1/2 dl citronmajonnäs

  • 1 gurka

  • 1 citron

  • dill
  • kvistar

Så här gör du

  1. 
Fyllning 1: Hacka äggen. Blanda resterande ingredienser och rör ner de hackade äggen. Salta efter smak.

  2. Fyllning 2: Blanda majonnäs och kesella. Rör ner räkor och dill. Salta och peppra efter smak.

  3. Montering: Kantskär landgångsbröden. Placera en skiva på en bricka eller fat. Om du vill göra en större rektangulär tårta placera då två skivor med långsidorna mot varandra.

  4. Bred ut fyllning ett (spara hälften om du gör två räklängder). Lägg över en skiva bröd och bred ut fyllning två (spara hälften om du gör två räklängder). Lägg till sist över en skiva bröd. Täck med plast­folie och låt stå svalt, gärna till följande dag.

  5. Garnering: Skala räkorna. Bred ett tunt lager majonnäs runt och över hela tårtan. Skiva gurkan i tunna skivor. Täck sidorna runtom med gurka. Garnera med räkor utmed kanterna. Skär citronen i tunna skivor, gör ett snitt i varje skiva, så den går att vrida. Placera vridna citronskivor uppe på tårtan. Vrid också några gurkskivor och placera ut mellan citronskivorna. Dekorera till sist med dillkvistar.