Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räksoppa med gurkmeja och chili

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 räkor med skal
  • 1 purjolök
  • 1 gul chilifrukt
  • 2 morötter
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl vispgrädde
  • 3-4 dl vatten
  • 250 g små gröna ärtor
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe mynta
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala räkorna. Skär purjolöken i skivor och hacka chilifrukten. Ta inte med kärnorna eller de vita hinnorna om du inte vill ha en väldigt stark soppa.
  2. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar, så kallade julienner.
  3. Fräs purjolök, chili och ­morots­stavar i smör eller ­kokosfett.
  4. Tillsätt gurkmeja och grädde. Låt soppan koka upp och tillsätt ärtorna.
  5. Hacka de färska örterna och rör ner dem i soppan.
  6. Smaka av med salt och peppar.
1 kommentar om "Räksoppa med gurkmeja och chili"