Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räksoppa – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 115 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 l räkskal (rens)
  • 200 g skalade räkor
  • 4 msk tomatpuré
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 dl grädde
  • lite fint hackad chili
  • 1 kvist dill
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala räkorna.
  2. Hacka morötterna och lök i små bitar. Fräs detta tillsammans med räkskalen, tomatpuré och kajennpeppar i oljan några minuter i en stor kastrull. Blanda i vin samt vatten och låt det koka i 10-15 min (inte längre då det kan bli bitter smak av räkskalen)
  3. Sila bort skal och grönsaker. Tillsätt grädden till fonden och småkoka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera i skålar och toppa med räkor och en kvist dill och liten nypa finhackad röd chili.
4 kommentarer om "Räksoppa – enkelt recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till adliH

      Hej,
      tack för att du uppmärksammade oss på detta. Några av måtten hade fallit bort men nu ska allt vara på plats.
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Kimme
    Kimme

    Detta recept verkar fantastiskt gott och jag skulle vilja prova det. Jag bor i USA och har ar det bara raa rakor anting med eller utan skal som galler – alltsa inte kokta salta som i Sverige. Sa att koka fond pa skalen blir aldrig detsamma. Vad kan jag gora for att fa ”upp” smaken som nar man lagar i Sverige? (ursaktar att jag inte har svenska spraket pa denna datorn….)

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kimme

      Hej Kimme! Kul att du vill prova att laga räksoppa. Finns det några andra skaldjur du kan använda dig av? Kanske krabba, kräftor eller ja rentav hummer? Hälsningar, Mitt kök-redaktionen