Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räksnittar med prästost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken

Botten

  • 75 g smör
  • 200 g kavring
  • Fyllning:
  • 200 g skalade räkor (500 g med skal)
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 1/2 dl finriven lagrad prästost
  • 1 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • flingsalt

Topping

  • 1 finhackad rödlök
  • hackad dill
  • citronbitar

Så här gör du

  1. Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smör och låt svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
  2. Grovhacka räkorna. Blanda räkor, lök, dill, gräslök och ost.
  3. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm crème fraiche på svag värme i liten kastrull. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna.
  4. Vänd ner crème fraichen i räkröran och smaka av med peppar och salt.
  5. Fördela smeten över bottnen. Täck över, låt stelna i kylen minst 4 timmar.
  6. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med hackad rödlök, dill och en citronbit.