Logga in här

Räksallad med snabbinlagd gurka


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1/2 gurka

  • 1 näve babyspenatblad

  • 150 gr räkor


Till dressingen:


  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

  • 1/4 röd, liten chili, urkärnad och fint tärnad

  • 1/2 tsk farinsocker

  • 1/2 tsk sesamolja
  • 
1 tsk fisksås

  • 2 msk limejuice

  • 1 msk färsk, hackad mynta

  • 2 msk färsk, hackad koriander, plus extra till garnering


Så här gör du

  1. Skala gurkan och skär den i fina skivor, på diagonalen. Vispa alla ingredienser i en stor skål. Lägg gurkan i dressingen och rör om försiktigt. Smaka och krydda om det behövs.

  2. Lägg spenat i en djup tallrik och lägg över gurkan. Toppa med räkor och häll över resten av dressingen från gurkan.

  3. Garnera med koriander och mynta och servera genast.