Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räksallad med avokado och nobisdressing

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 48 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g skalade räkor
  • 1 Cosmoplitan salladshuvud
  • 70 g färsk spenat
  • 2 morötter
  • 2 avokado
  • 150 g sockerärtor

Dressing

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl neutral olja, gärna raps
  • 0 ,5 dl hackad gräslök
  • salt och vitpeppar
  • 1 citron i klyftor
  • 4 ägg

Så här gör du

  1. Koka ägget i exakt tre minuter. Kyl av i kallt vatten, skala och lägg i en skål. Mosa med en gaffel och tillsätt vinäger, senap och vitlök. Tillsätt oljan droppvis och vispa kraftigt till det blir en krämig dressing. Smaka av med salt och vitpeppar och rör till sist i gräslök.
  2. Hyvla moroten, på mandolin eller med potatisskalare. Skiva sockerärtorna på längden. Skala och skiva avokadon. Lägg upp sallad och spenat och på den hyvlad morot, sockerärtor och avokadoskivor. Toppa med räkorna och ringla dressingen över. Servera med citronklyftor och eventuellt ägghalvor.