Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkröra med saffran och chili i ugnsbakad potatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En krämig räkröra med äpple, saffran, chili och dill är gott till bakad potatis.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bakpotatisar

Fyllning

  • 750 g räkor med skal eller 300 g skalade räkor
  • 1 äpple
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/4 g saffran
  • 1/2 finhackad röd spansk chilipeppar
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skrubba 4 bakpotatisar och picka skalet med en provnål. Baka dem på ugnsgallret i mitten av ugnen, cirka 45 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Fyllning: Skala räkorna. Vispa crème fraichen hårt och blanda med majonnäs, saffran, chili, räkor, finhackat äpple och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  3. Ta ut bakpotatisarna och skär ett kryss på ovansidan, så de kan öppna sig lite och toppa sedan med fyllningen.