Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkpanna med 
svart ris och citronsås



Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Lättlagad lyx bestående av räkor, vin och tabasco.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 1/2 dl svart vildris
  • 
1 dl vitt vin

  • 4 dl vatten

  • 2 msk skaldjursfond på flaska

  • 1 kg räkor med skal

  • 1 chilifrukt

  • 1 gul paprika

  • 1/2 purjolök

  • 2 vitlöksklyftor

  • olivolja

  • 250 g cocktailtomater

  • 1 dl hackad persilja

  • flingsalt

  • tabasco
  • 
citronklyftor till servering
  • 
Sås:

  • 2 dl crème fraiche

  • rivet skal av 1 citron
  • 
1 tsk pressad citron

  • 1/2 tsk flytande honung

  • flingsalt


Så här gör du

  1. Koka riset under lock i vin och vatten enligt förpackningen. Blanda i fonden mot slutet av koktiden. Låt riset ånga av.

  2. Såsen: Blanda ingredienserna och ställ åt sidan.

  3. Skala räkorna.

  4. Kärna ur och hacka chilin. Skär paprikan i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken och hacka vitlöken.

  5. Fräs chili, paprika, purjolök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Vänd ner halverade tomater mot slutet och låt dem bli varma, men inte mosiga.

  6. Blanda i grönsaksfräs, persilja och räkor i riset. Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i smaken. Servera riset med citronklyftor och såsen.